Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


2 września 2016

Sałatka z roszponką, szynką, mozarellą i orzechami nerkowca w miodowym dresingu



Dzisiejsza propozycja to przepis na absolutnie genialną sałatkę. Tak prosta, a jednocześnie tak pyszna, zachwycająca bogactwem smaków. Jej tajemnica to przepyszna kruchuteńka szynka Hańderek, wędzona w dymie olchowo-bukowym, idealnie komponująca się słodkim smakiem melona i miodu. Bardzo, ale to bardzo Wam polecam :)


Składniki:
220g mango
180g szynki spod powału Hańderek (klik)
200g roszponki
kulki sera mozarella
2 łyżki oliwy
2 łyżeczki soku z cytryny
3 łyżeczki miodu
sos balsamico
orzechy nerkowca do posypania 


Mango pokroić w kostkę, Szynkę w paseczki. Roszponkę ułożyć w talerzu. Dodać pokrojone mango i szynkę oraz kulki mozzarelli. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i miodem. Dresingiem polać sałatkę. Całość posypać orzechami nerkowca i delikatnie polać sosem balsamico. Podawać od razu. Smacznego :)




 
 



http://handerek.com.pl/ 


Szynka spod Powału z Dymnej Chaty Firmy Hańderek to wyrób najwyższej klasy nagrodzony znakiem Top Produkt. 
Pyszna, idealnie kruchuteńka. 

Inspiracją jej powstania były dawne dymne (kurne) chaty w których najwyższej klasy wędliny wędzone są przez długi czas w naturalnym dymie olchowo-bukowym i doprawiane są regionalnymi sposobami.  Proces ten nadaje jej wyjątkowy smak i zapach. 
Zachęcam Was do spróbowania tych wyjątkowych wędlin




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz